Dziś natchnęło mnie na sałatkę. Mój mąż zapomniał, że w lodówce mamy kilo pomidorów i kupił następne kilo. Ponadto zostało trochę fasoli z wczorajszego burrito, więc stwierdziłam, że trzeba wykorzystać te warzywa i wyszło ot - kulinarne odkrycie: sałatka z czerwona fasolą, pomidorami i kolendrą. Z racji, że sałatka jest bardzo smaczna i gotowa w 10 minut pomyślałam, że Wam polecę.
Składniki:
- czerwona fasola ( 1 puszka)
- 4 pomidory
- 3 łyżki świeżej, posiekanej kolendry
- 1 mała cebula
- ząbek czosnku (wyciskamy)
- sok z 1 limonki
- sól, pieprz
Jak ją przygotować?
Pomidory, cebule kroimy, mieszamy wszytskie składniki, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i voilà!!!
Smacznego!
0 komentarze :
Prześlij komentarz