Zdrowy, słodki chlebek bananowy

Słodki chlebek bananowy:

Składniki:
  • 3 szklanki mąki krupczatki
  • 2 szklanki bananowego przecieru
  • 3/4 szklanki cukru/fruktozy
  • 1/2  szklanki oleju
  • 1/3  szklanki letniej wody
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • 2 płaskie łyżeczki cynamonu
  • olejek waniliowy/cukier waniliowy

Sposób przygotowania:
Na początku przygotowujemy przecier bananowy. Do tego celu obieramy kilka dojrzałych bananów i miksujemy je w blenderze lub dokładnie rozgniatamy widelcem.
Następnie wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy przez około 3 minuty do momentu uzyskania jednolitej masy.
Tak przygotowaną masę wylewamy na okrągłą, wysmarowaną olejem bądź wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Pieczemy w temp. 170 stopni, przez około 40 minut.
Prosto, zdrowo i smacznie!

0 komentarze :

Prześlij komentarz